Dřevěné schody - návrhy a výroba

22.11.2018 12:29

Schody jsou důležitým konstrukčním i estetickým prvkem. Jejich vzhled ovlivní styl nejbližšího okolí, uzpůsobení zase pohodlnou chůzi do vyššího patra. Schody zaplňují relativně velký prostor, který zabírá i bezpečnostní zábradlí nebo madla. Při návrhu a pozdější výrobě je třeba respektovat řadu pravidel, aby výsledek splnil veškerá očekávání.

Grafický návrh schodiště

Při plánování schodiště je užitečnou pomůckou vizualizace. V programu SEMA software jsme schopni zobrazit návrh podrobně, nejen v rámci umístění v prostoru, ale i barevným výběrem, tvarem a zpracováním zábradlí. Grafické návrhy schodišť vám ideálně představí výsledek, umožní včas změnit některé části nebo vyzkoušet variantu, o které byste neuvažovali a která může být tou správnou volbou. Truhlářům nabízíme služby grafických návrhů, tisku šablon v měřítku 1:1, či přímo výrobu jednotlivých dílů na CNC stroji. Dokážeme posunout výrobu a zrychlit její realizaci. S minimální časovou ztrátou můžeme vyrobit i složité prvky nebo napodobit žádaný styl.

Výroba schodiště a všech prvků

Nabídnout můžeme i kompletní realizaci. Vybíráme pečlivě veškeré materiály. Dřevo můžeme kombinovat s kovem, sklem, i dalšími materiály. Pro schodiště do interiéru nejčastěji používáme dub nebo smrk. Krásná kresba vláken, příjemná barva i hřejivý efekt podtrhnou vzhled každého objektu a dodají mu pohodovou atmosféru. Při zpracování návrhu se přesně řídíme vaším přáním. Technicky uzpůsobíme schodiště tak, aby zajistilo pohodlnou i bezpečnou chůzi a zároveň maximálně využilo dostupný prostor.

Zužitkovat můžeme prostor také těsně pod stupni, kde je možné upravit místo pro odkládání sezonního oblečení nebo bot. Vyšší prostor může posloužit jako malá technická místnost.

Při návrhu a realizaci dbáme i na detaily. Výplň zábradlí uzpůsobíme podle velikosti a osvětlení interiéru. Malý tmavým prostorám doporučíme skleněné výplně nebo tenké sloupky, které nebudou stínit a ubírat přirozené světlo. U velkých interiérů můžeme zajímavě rozčlenit prostor a přidat mu na dynamice nebo zajímavosti.

Obraťte se na nás kdykoli. Rádi vás seznámíme s možnostmi usazení schodiště přímo ve vašem domě. Zabýváme se návrhy a realizací schodišť pro interiéry, zajistíme veškeré práce spojené s realizací schodiště ve venkovním prostředí. Rádi vám pomůžeme vytvořit krásné a bezpečné domov.
 

Vyhledávání

Kontakt

Jan Volf truhlářství - interiérové poradenství +420 725113522